Bijzonder jubileumconcert van Woudklank

Voor Muziekvereniging “Woudklank” uit Zuidwolde is 2011 een bijzonder jaar. De vereniging viert namelijk haar 40- jarig jubileum. En dat laat het orkest niet ongemerkt voorbij gaan. In het kader van dit jubileum vonden al meerdere festiviteiten plaats: een B-orkestenfestival in het voorjaar, een megaconcert in juni en kort geleden nog een zeer geslaagde feestavond voor alle leden. Op dit moment bereiden de leden van Woudklank zich voor op een spetterend jubileumconcert dat op 12 november aanstaande in de sporthal in Zuidwolde zal worden gehouden. Onder de deskundige en bezielende leiding van de dirigenten Henk Veneman (A-orkest), Gerrit Jan de Groot (jeugdorkesten) en Pieter- Bas Vroegindeweij (slagwerkgroep) worden een aantal prachtige stukken ingestudeerd, waar het publiek volop van zal genieten.

Ter gelegenheid van dit jubileum schreef Vincent Veneman, zoon van de dirigent en afgestudeerd als trombonist en componist, een muziekstuk voor het orkest. Onlangs heeft hij dat feestelijk aan het orkest aangeboden. Op dit moment is het orkest druk bezig met instuderen. Het heeft als titel “Southern Woods Jubilee” meegekregen. Voor dirigent Henk Veneman is het dubbel feest. Hij staat namelijk 25 jaar voor het orkest. Henk is niet alleen dirigent maar ook euphoniumspeler en voor het eerst zal hij op dit concert als solist te horen zijn in een stuk getiteld “The Cavalier”.

Om het jubileumconcert een extra feestelijk tintje te geven zal schrijver Jan Veenstra samen met het orkest nog eens in het verleden duiken. In de van hem bekende humoristische stijl heeft hij een geromantiseerd verhaal geschreven over de geschiedenis van Woudklank. Hij zal zelf als verteller optreden en worden afgewisseld met veel muziek door het complete verenigingsorkest. Het belooft dus een boeiende en afwisselende avond te worden. De voorbereidingen voor het concert zijn in volle gang en het orkest hoopt dan ook op 12 november veel mensen te kunnen verwelkomen.