Woudklank start 2013 met Klassiek concert

Op 19 januari 2013 zal Muziekvereniging Woudklank een klassiek concert verzorgen in de Ontmoetingskerk te Zuidwolde. Op het programma zal een tal van bekende en minder bekende klassieke werken staan. Woudklank wil met dit concert het Zuidwoldiger publiek in contact brengen met klassieke muziek en tevens een opmaat geven naar een muzikaal 2013. Een jaar dat nu al vol gepland staat met diverse muzikale activiteiten. Zo staan er diverse kleinere concerten gepland , het jaarlijkse grote concert op zaterdag 25 mei in de sporthal en een concoursdeelname aan het eind van 2013.  

Traditioneel zijn ook de laatste maanden van 2012 een drukke bedoening voor de leden van Woudklank. Zo waren zij in november o.a. aanwezig bij de intocht van Sinterklaas en werd er weer, met goed resultaat, een jaarlijkse speculaastaarten actie gehouden. In december zullen de leden van Woudklank ook niet stil zitten. Zo zullen zij te horen zijn bij diverse kerstconcerten en andere kerstactiviteiten waaronder o.a. de rode loperavond in Zuidwolde. Een traditie die Woudklank graag blijft voortzetten is het spelen tijdens de Kerstnacht. Vanaf 22.30 zullen de leden van Woudklank in groepjes Zuidwolde intrekken om op diverse straathoeken bekende kerstliederen te spelen. Dat deze traditie zeer gewaardeerd wordt blijkt wel uit de enthousiaste reacties die de leden elk jaar weer krijgen van het toegestroomde publiek. Ook dit jaar zal Woudklank het jaar afsluiten met haar immer geprezen oliebollenactie. Woudklank zal, geheel volgens traditie, weer aanwezig zijn met een kraam in het dorp om haar Oliebollen te verkopen aan het Zuidwoldiger publiek. Nieuw dit jaar is de extra bakdag, normaliter werden alle bollen in een dag gebakken. Dit jaar heeft Woudklank er echter voor gekozen om zowel op zaterdag 29- als maandag 31 december te gaan bakken. “Zo zijn onze afnemers altijd verzekerd van heerlijk verse oliebollen”, aldus de oliebollencommissie.