Muziekvereniging Woudklank sluit het jaar 2013 succesvol af!

Het jaar 2013 stond voor muziekvereniging Woudklank vooral in het teken van het concours, waar het A-orkest 9 november in Steenwijk aan deelgenomen heeft. De vereniging heeft een tweede plaats weten te behalen. Behalve met muziek maken, is Woudklank de afgelopen maanden ook erg druk geweest met activiteiten.

Eind november stond de speculaastaartenactie op de agenda. Leden van de vereniging trokken door het dorp om speculaastaarten te verkopen. Bij deze actie zijn veel taarten verkocht.

Ook zijn het binnenhalen van Sinterklaas en het spelen in het dorp tijdens de kerstnacht activiteiten die bij de vereniging niet meer kunnen ontbreken. Het spelen in de kerstnacht is een traditie geworden, waarin op verschillende straathoeken in Zuidwolde kerstliederen worden gespeeld.

Rond oudejaarsdag stond de welbekende oliebollenactie op het programma. Maandag 30 december stonden de leden van de vereniging vanaf 7 uur in de bakkerij om oliebollen te gaan bakken. Deze terugkerende gezellige activiteit kan niet meer ontbreken bij muziekvereniging Woudklank en hier wordt elk jaar door de leden erg naar uitgekeken. Op 30 en 31 december werden oliebollen verkocht in het dorp. Er zijn maar liefst 7000 oliebollen gebakken en deze waren oudejaarsdag om 13 uur allemaal verkocht.

De speculaastaarten- en de oliebollenactie waren zeer succesvol en de opbrengst wordt gebruikt om de verenigingskas te vullen. Hiermee kan er weer kleding, bladmuziek en instrumenten voor de vereniging gekocht worden.

Zie HIER voor de foto’s van de oliebollenactie