Succesvolle solistendag

Afgelopen zaterdag wat het weer zover! Op zaterdag 2 maart organiseerde muziekvereniging Woudklank haar jaarlijkse solistendag. Dit keer vond het niet meer plaats in het vertrouwde Wheemhuus, maar in het nieuwe onderkomen van de muziekvereniging: de brede school het Groene Hart. Diverse leden van alle orkesten van de vereniging en beginnende muzikanten (mini’s, A-, B-, C-orkest en slagwerk) brachten het beste op muzikaal gebied ten gehore, waar wekenlange of soms maandenlange voorbereidingen aan vooraf gingen. De solistendag is een terugkerend gebeuren van Woudklank, waar leden altijd met veel enthousiasme, maar toch ook met enige spanning aan deelnemen. Het is een geweldig evenement voor iedereen; jong en oud, beginner of gevorderd. Dit jaar waren er veel solisten, die muzikaal een stuk ten uitvoer brachten. Ook waren er enkele ensembles aanwezig, die mooie stukken lieten horen. Er deden veel kinderen mee die nog maar kort een instrument bespelen. De voordrachten werden door juryleden Joop Thijsen en Jody Overbeek beoordeeld. Zij beoordeelden de uitvoering op verschillende muzikale factoren en gaven hier punten voor. Alle deelnemers kregen na afloop een juryrapport mee naar huis. De eerste deelnemer ging om 9.30 uur van start. De solistendag eindigde rond 15.30 uur. Daarna vond de prijsuitreiking plaats. Het aanwezige publiek genoot de gehele dag van de diverse optredens. Het was weer een gezellige en succesvolle muzikale dag voor de muziekvereniging, waaruit blijkt dat Woudklank veel talent binnen de vereniging heeft.

 De winnaars zijn: B-/C-orkest: 1e prijs: Ger Luuk Pool met 107 punten, 2e prijs: Christel Streutker met 104,5 punten, 3e prijs Julia Leuvenink met 101,5 punten. Ger Luuk heeft de wisselbeker gekregen.

A-orkest: 1e prijs Marije Vos met 108 punten, 2e prijs Ferdinand Bennink met 106,5 punten, 3e prijs Jose Rubingh met 102 punten. Marije heeft de wisselbeker gekregen.

Ensembles B-/C-orkest: Iris de Bruin, Loisa vd Veere en Lotte Korver met 101,5 punten

Ensembles A-orkest: Jose en Geert Rubingh, Julius Pangkey met 110,5 punten

De beginnende muzikanten kregen ook een mooie herinnering mee.

    –> Kijk hier voor de foto's van de solistendag!