Geslaagd concert Woudklank

Herschaalde kopie van P4059547

Zaterdag 5 april heeft muziekvereniging Woudklank een succesvol concert gegeven in de ontmoetingskerk in Zuidwolde. Om 20.00 uur werd het concert geopend met trommelgeroffel en trompetsignalen, waarna Albert Haar iedereen welkom heette. Het thema van deze avond was: “Er was eens….”. Albert Haar praatte deze avond aan elkaar en deed dit, door bij het thema te blijven, in de vorm van een sprookje die geschreven was door Aljan Wassens. Er was veel publiek, de gehele kerk was gevuld.
De slagwerkgroep o.l.v. Giovanni Timmermans ging deze avond van start. Zij lieten enkele mooie stukken horen en zetten hiermee een goede opening neer. Pieter-Bas Vroegindeweij was afgelopen jaren instructeur van de slagwerkgroep en heeft dit jaar het stokje overdragen aan Giovanni Timmermans.
Daarna was het de beurt voor het A-orkest o.l.v. Henk Veneman. Zij begonnen met het stuk “Hobbits”, uit “Lord of the Rings”, en daarna was het de beurt voor “Cry of the Celts”.  Twee mooie muziekstukken, waarin het thema van de avond goed naar voren kwam.
Het C-orkest was als derde aan de beurt. Dit orkest staat onder leiding van Gerrit Jan de Groot. In dit orkest zitten muzikanten, die nog maar kort les hebben. Ze lieten het publiek horen wat ze allemaal hadden geleerd tijdens hun eerste jaar bij de muziekvereniging. Op deze avond lieten ze horen dat ze al veel talent hebben.
De voorzitter van de vereniging, Gerben Zijlstra, nam voor de pauze het woord. De jubilarissen werden naar voren geroepen om gehuldigd te worden. Silvia Jacobs uit het B-orkest was 12, 5 jaar lid. Gerben Luten en Gerhard Warmink, beide uit het A-orkest, maar liefst 25 jaar.
Na de pauze ging het B-orkest van start. Deze groep staat ook onder leiding van Gerrit Jan de Groot. Deze jonge muzikanten zullen, wanneer ze voldoende ervaring hebben, over enkele tijd het A-orkest komen versterken.
Daarna was het weer de beurt voor het A-orkest. De composities “Gulliver’s Travel” en “Aladdin” stonden op de lessenaar en lieten de leden met veel plezier aan het aanwezig publiek horen.
De avond eindigde met de mars: “Over and Out”. Deze werd gezamenlijk met veel enthousiasme en geluid door het A-orkest en slagwerkgroep gespeeld. Het aanwezige publiek heeft van deze avond genoten en liet dit merken door een staande ovatie. Hiermee kwam een einde aan een geslaagd concert, waar iedereen met goed gevoel op terug kijkt.

Klik hier voor meer foto’s