Solistendag Woudklank

Binnenkort is het weer zover. Op zaterdag 2 maart organiseert muziekvereniging Woudklank haar traditionele solistendag. Dit keer vindt het niet meer plaats in het vertrouwde Wheemhuus, maar in het nieuwe onderkomen van de muziekvereniging. Diverse leden uit het A-, B- en C- orkest, de slagwerkgroep en leden, die nog maar enkele maanden een instrument bespelen, zijn momenteel druk bezig met het instuderen van muzikale stukken. Dit zullen zij op die dag ten gehore brengen, wat vervolgens door een vakkundige jury beoordeeld gaat worden. De voordrachten worden beoordeeld op een aantal factoren, zoals voordracht, zuiverheid, klank, techniek en dynamiek.

Er zullen naast de solisten ook enkele ensembles deze dag meespelen. Aan het eind van de dag zullen er prijzen uitgereikt worden in verschillende categorieën. Rond 9.30 uur gaat de eerste deelnemer van start en rond 15.30 uur worden de cijferlijsten uitgedeeld aan de leden en zullen de winnaars van die dag bekend gemaakt worden. Belangstellenden zijn de gehele dag van harte welkom in de brede school Het Groene Hart aan de Schoolbrink te Zuidwolde! De toegang is gratis.