Klassiek succes voor Woudklank

  Afgelopen zaterdag, 19 januari jl., heeft Muziekvereniging Woudklank een succesvol klassiek concert gegeven. In een goedgevulde en sfeervol aangeklede Ontmoetingskerk werd om 20.00 uur de muzikale aftrap gegeven met Feuerwerksmusik van G.F. Händel. Met het eerste deel van dit bombastische muziekstuk verwelkomde  de muzikanten van Woudklank onder leiding van dirigent Henk Veneman het aanwezige publiek. Na dit openingswerk heette Voorzitter Gerben Zijlstra het aanwezige publiek hartelijk welkom waarna  Albert Haar de microfoon van hem overnam . Albert Haar was door Woudklank gevraagd deze avond aan elkaar te praten en de diverse stukken van commentaar te voorzien. Hij prees de Zuidwoldiger muzikanten voor het feit dat zij , klassiek, hadden gekozen als thema voor dit concert. Na het openingswerk werden de stukken To my country, Peer Gynt suite en Finlandia voor de pauze gespeeld. Woudklank had er voor gekozen om vooral klassieke werken te spelen met een hoog herkenbaarheids gehalte. Na de pauze werden nog vier klassieke werken gespeeld, Also sprach Zarathustra, L'Italiano in Algeri, The Great Gate Of Kiev en Country Gardens. Hierna nam Voorzitter Gerben Zijlstra nog eenmaal het woord, hij bedankte in zijn slotwoord o.a. het publiek voor hun komst en nodige hen tevens uit om ook het grote concert van 25 mei aanstaande te bezoeken. Na dit slotwoord sloten de muzikanten van Woudklank muzikaal af met een knallende toegift, Slavische Dansen. Het resulteerde is een staande ovatie van het aanwezige publiek, met deze toegift kwam een eind aan een succesvol klassiek concert. De leden van Woudklank kunnen zich vanaf nu gaan richten op het aankomende concert 25 mei a.s. in de sporthal.