Muziekvereniging Woudklank geeft succesvol concert

Muziekvereniging Woudklank heeft zaterdag 11 april een concert gegeven in de Ontmoetingskerk in Zuidwolde. Het thema van deze avond was: “ de lucht in…” en dit bleef niet onopgemerkt bij het publiek. Bij binnenkomst werden de passagiers ingecheckt om deel te nemen aan de vlucht. De avond werd door Wim Brouwer aan elkaar gepraat, die in zijn rol als gezagvoerder de passagiers ter woord stond. De aanwezige stewardess zorgde dat de passagiers niks te kort kwamen. De nummers die ten gehore werden gebracht waren allemaal gerelateerd aan het thema, wat goed ontvangen werd. Er was veel publiek, de zaal zat helemaal vol. Willem Neef nam gedurende de vlucht het publiek mee in zijn verhaal en zorgde voor veel vermaak.

De avond ging om 19.30 uur van start. Het A-orkest en de slagwerkgroep openden deze avond met het nummer “ Gonna fly now”, waarna iedereen welkom werd geheten. Daarna was het de beurt aan het A-orkest onder leiding van Henk Veneman. De muzikanten lieten zeer mooie muziekstukken horen als “ Hymn to infinite sky” en “ Band of brothers”. De zaal was er geroerd en stil van. De slagwerkgroep onder leiding van Giovanni Timmermans liet daarna horen welke kwaliteiten zij bezitten en brachten mooie stukken ten  gehore. Deze avond waren er ook 2 jubilarissen. Klaaske Steenbergen en Dick Hein waren beide maar liefst 25 jaar lid van de KNMO en zij werden in het zonnetje gezet.

Na de pauze was het de beurt aan het B- en C-orkest. In het C- orkest zitten muzikanten, die nog maar kort les hebben. Zij lieten het publiek horen wat ze allemaal hadden geleerd tijden het eerste jaar bij de muziekvereniging. Ze lieten horen dat ze al veel talent hebben. Het B-orkest was hierna aan de beurt. Deze jonge muzikanten zullen, wanneer ze voldoende ervaring hebben, over enkele tijd het A-orkest komen versterken. Gerrit Jan de Groot is sinds 2007 dirigent van het B- en C-orkest en heeft deze avond afscheid genomen als dirigent. Voorzitter Gerben Zijlstra bedankte Gerrit Jan de Groot voor zijn geweldige inzet de afgelopen jaren bij Woudklank. Na de mooie woorden en cadeaus was het moment aangebroken dat hij de dirigentstok ging overdragen aan Marjon Brouwer. Zij dirigeerde nog 2 nummers met het B-orkest en was het afscheid van hun vertrouwde dirigent een feit. Woudklank gaat Gerrit Jan zeker missen, maar heeft in Marjon Brouwer een goede vervangster gevonden. Als laatste na de pauze was het A-orkest weer aan de beurt. Het orkest liet nummers als “Crescent Moon” en “Mr. Blue Sky” met veel plezier aan het aanwezig publiek horen. Een hoogtepunt van het concert was een huwelijksaanzoek waar alle aanwezigen getuige van waren. De avond, of om in het thema te blijven de vlucht, werd met alle orkesten en de slagwerkgroep gezamenlijk geëindigd. Met veel enthousiasme en geluid werd het laatste nummer gespeeld, wat met staande ovatie ontvangen werd door het publiek.

Er wordt terug gekeken op een zeer geslaagd concert, waar woorden als turbulentie en muzikale hoogtepunten een juiste omschrijving geven van het concert. Het was een prachtige muzikale avond, waarin iedereen heeft genoten.

Klik hier voor de foto’s die gemaakt zijn op de avond van het concert