Miniconcert opleidingsorkesten Woudklank

Het opstap- en opleidingsorkest van muziekvereniging Woudklank geven op donderdag 14 juli van 18:15 tot 19:00 uur een openlucht concert op het schoolplein bij basisschool De Wegwijzer, Nieuwstraat 17 te Alteveer. Bij slecht weer wordt het mini-concert verplaatst naar binnen in De Brede School Het Groene Hart, Schoolbrink 1 te Zuidwolde. Beide orkesten staan onder leiding van Marjon Brouwer.

Het opstap-orkest bestaat uit een tiental enthousiaste leerlingen, die bijna een jaar les hebben op een muziekinstrument. De lessen worden in Zuidwolde gegeven door muziekdocenten van Scala. De eerste beginselen van het samenspelen leren de leerlingen in het opstaporkest. Bij het miniconcert laten zij hun prestaties horen. Het opstaporkest speelt onder meer “Fietser in Moscou, Bandtime.com en Strange Noise Festival”.

Het opleidingsorkest bestaat voor het grootste gedeelte uit jonge blaasmuzikantjes, die lekker met elkaar muziek maken. Zij zijn alweer wat verder dan de leden van het opstaporkest. Vanuit het opleidingsorkest stromen de muzikantjes door naar het Harmonieorkest van Woudklank. De muziekvereniging telt ongeveer 100 leden en bestaat uit een drietal orkesten en een slagwerkgroep. Het opleidingsorkest speelt tijdens het openlucht concert enkele populaire nummers zoals ‘Do you want to build a snowman’ uit de film ‘Frozen’.

Beide orkesten staan onder de bezielende leiding staat van Marjon Brouwer.  Muziek is een grote passie van Marjon en zij prijst zich dan ook gelukkig dat ze hiervan haar beroep heeft kunnen maken. In 2014 studeerde Marjon af aan het ArtEZ Conservatorium te Zwolle en inmiddels heeft ze diverse banen als muziekdocent. Over haar dirigentschap bij Woudklank zegt ze het volgende: “Ik vind het fantastisch om met de jeugdorkesten van Woudklank aan de slag te gaan. De leerlingen maken zulke grote sprongen tijdens de repetities. Met kleine aanwijzingen doen ze heel veel en iedere week hoor je de muziekstukken, maar ook de vaardigheden van de jeugdleden, groeien. Geweldig!”. De afgelopen twee jaar volgde Marjon de master Kunsteducatie aan de Hogeschool voor de Kunsten te Zwolle.  Vorige week ontving zij haar diploma voor deze opleiding en zij mag zich nu master of Education in Arts noemen.