Geslaagd concert van Woudklank

Zaterdagavond 29 oktober heeft het Harmonieorkest van Woudklank o.l.v. Henk Veneman een succesvol concert gegeven in Zalencentrum Den Kaat te Zuidwolde. Het thema van de avond was: “alles uit de kast”. De sfeer was goed, het publiek was enthousiast, de leden en de dirigent hadden er zin in. Kortom alles was aanwezig om een leuke avond van te maken.

De avond ging van start met de mars “Arsenal”. Daarna werd het publiek, wat in grote aantallen aanwezig was, welkom geheten door Marjon Brouwer. Zij gaf gedurende de avond uitleg over de muziekstukken die gespeeld werden en praatte het geheel aan elkaar. Er werd ook stilgestaan bij de jarige voorzitter Gerben Zijlstra, die natuurlijk werd toegespeeld en toegezongen door de leden van de vereniging en het aanwezige publiek.

Marjon legde het thema uit en vertelde dat Woudklank voor dit keer een bekend repertoire ging spelen. Bladmuziek die in de kast lag en opnieuw gespeeld werd. De pareltjes waren hiervan uitgezocht.

Voor de pauze passeerden verschillende de nummers de revue, zoals “Mission Impossible Theme”, “The Rock” en “Symphonic Highlights from Frozen”. Ook het prachtige nummer “Highlights from Chess” werd gespeeld. In dit nummer zit een mooi verhaal die goed tot uiting kwam.

Henk Veneman heeft deze avond twee keer zijn dirigentstok overgegeven aan Marjon Brouwer. Bij de nummers “The Exodus Song” en “Une Belle Histoire” liet hij zijn zangtalent horen. Met muzikale ondersteuning van het Harmonieorkest klonk dit prachtig.

Na de pauze bleef de sfeer er goed in en werden er nog mooie nummers gespeeld als “Don Pedro” en “Free and Happy”. Als toegift werd er “Hollandse Hits” gespeeld en hiermee kwam een einde aan de leuke avond.

Er wordt teruggekeken op een geslaagd concert, waarin zowel de leden van de verenging, de dirigent als het publiek van hebben genoten.

Na het concert zit Woudklank niet stil. 25 en 26 november staat de speculaastaartenactie op het programma en 17 december zal de vereniging gaan deelnemen aan het Hartje Winter Festival in de Tamboer. Verdere informatie zal binnenkort op de website www.woudklank.nl en de facebookpagina van de vereniging komen te staan.

Voor foto’s klik hier