Zeer geslaagde Woudklank Open Podiumdag voor muziekvereniging Woudklank

Zaterdag 11 maart stond voor muziekvereniging Woudklank in het teken van Woudklank Open Podiumdag.  Deze vond plaats in de Brede School in het Groene Hart te Zuidwolde. Net begonnen muzikanten en ervaren muzikanten lieten, zowel solistisch als in ensembleverband, horen welke kwaliteiten zij in bezit hadden. Dit keer was er een overvol programma met leden die met enige spanning, maar met veel enthousiasme, het beste van zich lieten horen. Dit jaar waren er ook veel gevarieerde ensembles aanwezig, die voor veel vermaak zorgden deze dag.

De dag ging van start om 9.00 uur. Een vakkundig jurylid Joop Thijssen beoordeelde alle voordrachten op onder andere techniek, tempo, klank, zuiverheid, samenspel en ritmiek. De gehele dag was er veel publiek aanwezig, die genoot van diverse optredens. De prijsuitreiking vond plaatst om 15.45 uur.

De prijswinnaars zijn: mini’s: Carlien Pol, Fleur Katerberg, Maud Nieuwenhuijs, Sophia Schaak, Amber van Dosten, Jonathan Drupsteen, Barbara Dekker, Vince Mulderij. Zij deden voor het eerst mee aan deze dag en kregen allemaal een prijs voor hun geweldige prestatie, die zij geleverd hebben; Slagwerkgroep: 1e prijs Pieter Bas Vroegindeweij met 36,5 punten, 2e prijs Lotte Huiskes met 34 punten, 3e prijs Franck van Arragon met 32,5 punten; Opleidings-/opstaporkest: 1e prijs Inge Zantingh met 54,5 punten, Benthe van der Kolk met 51,5 punten, 3e prijs Xandra Streutker met 51 punten; Harmonieorkest; 1e prijs Marjon Brouwer met 55,5 punten, 2e prijs Jesca van der Kolk met 55 punten, gedeelde 3e prijs voor Gerben Zijlstra en Koos Schaafsma, beide 54,5 punten; Ensemble junioren: 1e prijs Inge en Marleen Zantingh met 52 punten; Ensemble senioren: 1e prijs klarinetkwartet met 56 punten; Ensemble slagwerk: 1e prijs Geert, Jose, Lyda, Marleen en Michael met 35,5 punten.

Er wordt teruggekeken op een gezellige dag. Op deze dag is weer gebleken dat muziekvereniging Woudklank veel talent heeft binnen de vereniging.

Klik hier voor enkele foto’s (op Facebook staan alle foto’s van deze leuke dag)

op de foto: één van de leden die vol spanning een mooi muziekstuk laat horen.