Openlucht concert orkesten Woudklank

Het opstap- en opleidingsorkest en de slagwerkgroepen van muziekvereniging Woudklank geven op maandag 10 juli van 19:00 tot 20:15 uur een openluchtconcert op het schoolplein bij basisschool De Wegwijzer, Nieuwstraat 17 te Alteveer. Het opstap- en opleidingsorkest staan onder  leiding van Marjon Brouwer, de slagwerkgroepen onder leiding van Giovanni Timmermans.

Het opstap-orkest bestaat uit een tiental enthousiaste leerlingen, die bijna een jaar les hebben op een muziekinstrument. De lessen worden in Zuidwolde gegeven door muziekdocenten van Scala. De eerste beginselen van het samenspelen leren de leerlingen in het opstaporkest. Bij het miniconcert laten zij hun prestaties horen.

Het opleidingsorkest bestaat voor het grootste gedeelte uit jonge blaasmuzikantjes, die lekker met elkaar muziek maken. Zij zijn alweer wat verder dan de leden van het opstaporkest. Vanuit het opleidingsorkest stromen de muzikantjes door naar het Harmonieorkest van Woudklank.

Naast de beide leerling-orkesten laten ook de slagwerkgroepen van Woudklank van zich horen.

Het opleidingsensemble wordt gevormd door slagwerkertjes die ruim een jaar op les zijn bij Scala en bij Woudklank leren om in een drumband samen te spelen.  De slagwerkgroep gevorderden bestaat uit zowel jonge als ervaren slagwerkers.

Op termijn wil Woudklank deze slagwerkgroep uitbouwen tot een volwaardige malletband. De muziekvereniging is voor deze groep nog op zoek naar (ervaren) slagwerkers, met name volwassenen, die in het verleden, misschien ook al eens slagwerk hebben gespeeld. Het is mogelijk om via de vereniging les te nemen, om zodoende de vroeger opgedane kennis en ervaring weer op te frissen en te verbeteren. Belangstellenden kunnen altijd eens komen kijken tijdens een repetitie.

De slagwerkers repeteren elke maandag van 19:45 – 20:30 uur in de brede school Het Groene Hart, Schoolbrink 1 te Zuidwolde. De muzikantjes van het opstap- en opleidingsorkest oefenen in dezelfde locatie op donderdagavond van 17:30 – 19:30 uur